Zöld kalandok a Dél-Dunántúlon

2015-ben is számos meglepetés várja a természet szerelmeseit, akik Dél-Dunántúlra érkeznek. Legyen az úti cél az Ormánság, a Zselic, vagy éppen a Kaposvári kalanderdő - mert az év tavaszán három látogatóközpont is megnyitja kapuit az érdeklődök előtt, tehát máris 3 jó okot tudunk mondani arra, miért is vegyük az irányt dél felé.
Bővebben

20 éves a Villány-Siklósi Borút

Magyarország első borútja, a Villány-Siklósi borút 1994-ben jött létre. Ma már a teljes Villányi borvidéket lefedi, mintegy 17 településen kanyarog keresztül és 95 tagot számlál. Mindamellett olyan elképesztő megmozdulásokat is szerveznek, mint a rózsaszín futóverseny vagy az ország talán leghangulatosabb össznépi kulturális fesztiválja.
Bővebben

TOP 10 látnivaló Dél-Dunántúlon - télen is!

A "mediterrán régió" nemcsak nyáron, minden évszakban gyönyörű. A hófedte Zengő, a villánykövesdi műemlék pincesor, vagy akár a Zsolnay Negyed is megér egy téli kirándulást. Íme 10 látnivaló, amit mindenképpen látni kell!
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Tavasszal Dél-dunántúlon

Tavaszi programkavalkád a Dél-Dunántúlon

Húsvéti programoktól az éjszakai túrákon keresztül a medvehagyma szedésig számtalan kedves és ínycsiklandozó tavaszi programot gyűjtöttünk össze. Hiszen tavasszal az idő már igazán utazásra csábít, akár a Zsolnay Negyedbe, akár a bólyi Emmauszra.

Vadászat kerekesszékkel

A Tolna megyében működő Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. speciális erdei ösvényeket és vadászleseket épített mozgáskorlátozottak számára, hogy ugyanúgy részük lehessen a vadászat élményében, mint bárki másnak, hiszen az utóbbi években hazánkban is felmerült a speciálisan kialakított vadászépítmények igénye.

Különdíjas a Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark Projekt óriási meglepetésként elnyerte a szakmai zsűri egyik különdíját a 2014. évi Média Építészeti Díj pályázaton, amely Magyarország egyik egyedi és rendhagyó építészeti eseményének számít.
Tovább
Tovább
Tovább