Puszta Vagabond – hátizsákos túrák fiataloknak

Pálinkakóstolók, élményfürdők és terepjárós, quados, segwayes túrák mellett még számtalan lazulós vagy épp izgalmas programot gyűjtöttünk össze. Ha eddig fogalmatok sem volt, hogy mit is kezdhetnétek a Dél-Alföldön egy-egy hétvégén, innen érdemes lesz szemezgetni, mert csupa olyan tippet találtok, ami a fiataloknak szól!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Barangolások dél-alföldön

Makó gyönyörű Maros-partja

A folyó szép környezete, a homokos part, az itt kialakult strand és üdülőtelep mindig is a város kedvelt kirándulóhelye volt. Ezen a helyen található az Alföld legújabb kalandparkja. A 4 méter magasságban lévő, 29 feladatból álló kötélpálya, mely a festői Maros folyó mellett húzódik. Igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket. A kalandpálya elemeit úgy alakították ki, hogy bárki, különösebb felkészültség nélkül bátran vállalkozhat rájuk. Igazi kuriózumnak számít a tíz méter magas drótkötélpálya is, mely egyedi élményt nyújtva a folyó felett ível át.

Mórahalom, a kerékpárbarát

Mórahalom vonzerejét a romlatlan természeti környezet, a csend, a jó levegő, a hagyományokon alapuló, élő gazdálkodási formák, a néphagyományok, a paraszti kultúra, a népi kézművesség ápolása, a színes kulturális programok, a szőlészet, borászat, vadászat, és termálfürdőjének gyógyereje adja.

Szarvas, az ország régi közepe

A Szarvason átkanyargó Kákafoki-holtág szépségét a vízről csodálva fedezhetjük fel igazán. Vízi járművet a ligetben található kölcsönzőben kapunk vagy sétahajózhatunk is. Út közben átkelünk az új gyaloghíd alatt, amely a ligetet köti össze a várossal.
Tovább
Tovább
Tovább

Vizes élmények a Dél-Alföldön

A Dél-Alföld egyik legnagyobb kincse a páratlan fürdővilág. Strandok, aquaparkok, csúszdaparkok, családbarát élményfürdők, fedett és fedetlen fürdőrészlegek, gyermekparadicsomok várnak minket szerte a régióban.

TOP 5 fürdők borongós időkre

A fedett élményfürdők és wellnessrészlegek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az őszi-téli borongós időben. Ahogy mondani szokás, a rosszkedv is gyógyvízben oldódik igazán. Szaunaparkok, wellness részlegek és csúszdaparkok következnek az 5 legjobb dél-alföldi fürdőkomplexumból.

Szeged felfedezése másképp

Szeged a pezsgő diákélet, a Tisza, a halászlé, a Dóm és a színház városa. Akármikor érkezzünk is, mindig találunk valamilyen felfedezni valót. Vegyük hát kezünkbe a GPS-t, pattanjunk segway-re, kisvonatra vagy éppen biciklire, és nézzünk élmények után!
Tovább
Tovább
Tovább