Családbarát Dél-Alföld

A gyerekekkel utazóknak ajánljuk a dél-alföldi régió néhány családbarát szolgáltatását és látnivalóját. A kedvező időjárás beköszöntével, érdemes felfedezni hazánk délkeleti csücskét, ahogy szülők és gyermekek egyaránt megtalálják a számukra kedves élményeket.
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Barangolások dél-alföldön

Makó gyönyörű Maros-partja

A folyó szép környezete, a homokos part, az itt kialakult strand és üdülőtelep mindig is a város kedvelt kirándulóhelye volt. Ezen a helyen található az Alföld legújabb kalandparkja. A 4 méter magasságban lévő, 29 feladatból álló kötélpálya, mely a festői Maros folyó mellett húzódik. Igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket. A kalandpálya elemeit úgy alakították ki, hogy bárki, különösebb felkészültség nélkül bátran vállalkozhat rájuk. Igazi kuriózumnak számít a tíz méter magas drótkötélpálya is, mely egyedi élményt nyújtva a folyó felett ível át.

Mórahalom, a kerékpárbarát

Mórahalom vonzerejét a romlatlan természeti környezet, a csend, a jó levegő, a hagyományokon alapuló, élő gazdálkodási formák, a néphagyományok, a paraszti kultúra, a népi kézművesség ápolása, a színes kulturális programok, a szőlészet, borászat, vadászat, és termálfürdőjének gyógyereje adja.

Szarvas, az ország régi közepe

A Szarvason átkanyargó Kákafoki-holtág szépségét a vízről csodálva fedezhetjük fel igazán. Vízi járművet a ligetben található kölcsönzőben kapunk vagy sétahajózhatunk is. Út közben átkelünk az új gyaloghíd alatt, amely a ligetet köti össze a várossal.
Tovább
Tovább
Tovább

Vizes élmények a Dél-Alföldön

A Dél-Alföld egyik legnagyobb kincse a páratlan fürdővilág. Strandok, aquaparkok, csúszdaparkok, családbarát élményfürdők, fedett és fedetlen fürdőrészlegek, gyermekparadicsomok várnak minket szerte a régióban.

Szeged felfedezése másképp

Szeged a pezsgő diákélet, a Tisza, a halászlé, a Dóm és a színház városa. Akármikor érkezzünk is, mindig találunk valamilyen felfedezni valót. Vegyük hát kezünkbe a GPS-t, pattanjunk segway-re, kisvonatra vagy éppen biciklire, és nézzünk élmények után!

Bolygóvadászat Kecskeméten

Kecskeméten köztéri szobrok formájában található meg a Naprendszer méret-, és távolságarányos modellje. A szobrok mentén a Városházától a Planetáriumig 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben nézhetjük meg a Nap és az (ezredfordulón ismert) bolygói méret- és távolságarányos modelljét.
Tovább
Tovább
Tovább