Puszta Vagabond – hátizsákos túrák fiataloknak

Pálinkakóstolók, élményfürdők és terepjárós, quados, segwayes túrák mellett még számtalan lazulós vagy épp izgalmas programot gyűjtöttünk össze. Ha eddig fogalmatok sem volt, hogy mit is kezdhetnétek a Dél-Alföldön egy-egy hétvégén, innen érdemes lesz szemezgetni, mert csupa olyan tippet találtok, ami a fiataloknak szól!

Szegeden mindig találhatunk valamit, az itt tanuló egyetemisták legnagyobb örömére. De talán még ők sem fedeztek fel mindent, ezért összegyűjtöttük a legjobb bulikat, amiket nem érdemes kihagyni. Az órák, zh-k után a fürdő is jól kikapcsol, az Aquapolis pedig időnként igazi party-helyszínné alakul. Aki csak ismerkedik a várossal, válogasson kedvére a TOP5 listából: segway- és terepjárós túrákat, paintballt, szabadulós játékokat és városnézéseket gyűjtöttünk össze.

Kecskemét szinte az ország közepe, könnyű ide eljutni és innen felfedezhetjük a környéket is. Többféle tematikát válaszhattunk volna, mi a bortúrákat részesítettük most előnyben. Emellett jó ötletnek tűnik a barátokkal közös disznótorozás, aminek persze elmaradhatatlan „kelléke" a pálinkázás. A kecskeméti TOP5-ben is helyet kapott a kecskeméti barackpálinka, meg persze a gokartozás, élményfürdőzés, bolygóvadászat és természetesen a világhírű kiállítóhelyek felfedezése is.

Gyuláról és Orosházáról legtöbbünknek a fürdők jutnak az eszünkbe, de érdemes újra ellátogatni ide, és kipróbálni a Várfürdőben a tavaly nyitott Aquapalotát csúszdákkal, élményelemekkel. A Békési Szilvapálinka Út főzdéiben kicsit jobban megismerhetjük, hogyan készül a jófajta pálinka, a felvértezett tudással pedig a polcról is biztosabb kézzel választunk legközelebb. A toplistában garantált programokat, a 100 éves (pontosabban 175 éves) Cukrászdát, természetesen a Várat, kolbászgyúrást, Munkácsy-t és mindenekelőtt a gyulai hamburgert ajánljuk.

Ha nem csak jönni-menni szeretnétek, hanem maradnátok is, többféle kedvezményes ajánlat közül válogathattok.