TOP 5 fürdők borongós időkre

A fedett élményfürdők és wellnessrészlegek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az őszi-téli borongós időben. Ahogy mondani szokás, a rosszkedv is gyógyvízben oldódik igazán. Szaunaparkok, wellness részlegek és csúszdaparkok következnek az 5 legjobb dél-alföldi fürdőkomplexumból.
A Gyulai Várfürdő valóságos ajándék a hideg hónapokban, hiszen fedett gyógyrészleggel, fedett élményrészleggel, szunaparkkal, és egy fedett aquaparkkal is rendelkezik. 
A gyógyfürdő részlegen széleskörű gyógyászati ellátás vehetünk igénybe. A gyógyvíz többek között mozgásszervi- és gyulladásos megbetegedések enyhítésére is alkalmas, valamint a műtétek utáni rehabilitáció kiváló kiegészítő kezelése.
Az élményfürdő részlegen szombatonkén éjszakai wellness-elhetünk, pezső és dögönyöző medencékben pedig jótékonyan ellazulnak az izmok, idegek. A Castello Szaunapark 3 kültéri szaunaházzal, kültéri jakuzzikkal, merülődézsákkal, dézsazuhanyokkal, 2 beltéri infraszaunával és gőzkabinnal rendelkezik. A meghitt hangulatú beltéri, illetve kültéri pihenő kiváló helyszín a kikapcsolódáshoz és a relaxációhoz.
Az AquaPalota részleg 2013 végén nyílt meg. A fedett aquapark időjárástól függetlenül tökéletes helyszín a szórakozásra. Csúszdáival (köztük a különleges "fellejtős" csúszdával), trambulinnal, vízi bárral és gyerekmedencéivel valamint a saját szauna részleggel az egész család számára jó programot biztosít.
 
Gyulai Várfürdő
 
A világhírű organikus építész, Makovecz Imre által tervezett fürdő nem csak Makó gyöngyszeme. A hagyományos fürdőgyógyászati kezeléseken túl természetgyógyász várja a vendégeket. Találunk itt denevérpadot gerincnyújtásra, akupresszúrás és Varga-féle kezeléseket, gyógykészítményeket is. 
Gyerekek pancsolhatnak a Sherwoodi Erdőről mintázott medencében. Felnőttek is számtalan vicces elnevezésű medencét tartanak fent, mint az igazán hasznos Brüggölő medence, ahol a jótékony gyógyvízben az alulról feltörő vízsugarak masszírozzák a derék- és hátfájós  vendégeket. A Kalandmedencében sodrófolyosót találunk. A Barlangmedencében hang- és fényhatásokat élhetünk át a mesterséges barlangban.
A makói fürdő  szaunarészlegének legizgalmasabb darabja a szabadtéri Alföld szauna. Akinek ez mégsem nyerné el a tetszését bátran válasszon a gőzkabin, gyógynövényes, aroma, makói vagy infra szaunák népes táborából. A mesés látványhoz kellemes élmények is párosulnak, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni. 
 
Makói Hagymatikum
 
Egész évben fantasztikus csúszdapark szórakoztat Szegeden, melynek különlegessége, hogy a 30 méter magas csúszótoronyból elénk táruló szegedi panoráma.  A pörgős csúszdaparty után pihenhetünk egyet a fürdő csendes wellness részlegében, ahol sókamrát, szunákat, peszgőfürdőt is tesztelhetünk.
Akkor is jó válazstás a szegedi fürdő, ha derékfájással küzdünk. Gyógyvíze jótékony hatással van sportsérülések, balesetek utáni regenerálódás esetén is. Sőt, számtalan gyógyszolgáltatással állnak a vendégek rendelkezésére. 
Szegeden a legkisebbekre is gondoltak, amikor izgalmas babavilágot állítottak össze számukra. 
 
Szeged Napfény Fürdő
 
A fürdőkomplexum érdekessége a 86 méter hosszú „aquatube", illetve a 124 méter hosszú „black hole" csúszda, melyek egy csúszdatoronyból indulnak, és a különlegességük, hogy nincs érkező medencéjük, télen és nyáron egyaránt használhatóak. Ám ezen kívül még számtalan élmény vár minket a Kecskeméti Fürdőben. A kalandmedence élményelemei, a szaunák, a gyerek-, illetve a gyógyászati részleg is szeretettel várja vendégeit, a legkisebb csöppségek számára pedig heti több alkalommal is babaúszást tartanak.
 
Kecskeméti fürdő
 
 
A mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségekben szenvedők számára egyaránt jótékony hatással bír egy gyopárosi fürdőkúra, és ráadásul 2014 májusában átadták az új gyógymedencét, így mindezt vadonatúj környezetben élvezhetik a vendégek. A néhány éve épült élményfürdő rész izgalmas helyszín a kikapcsolódásra. A panorámaüveges belső tér kilátást biztosít a gyönyörű parkra, valamint a fürdő területén található tóra is. A fürdő 10 kabinos szauna parkja szauna szeánszokkal és hétvégenként éjfélig tartó nyitva tartással várja vendégeit.  
 
Orosháza, Gyopáros fürdő