Szarvas, az ország régi közepe

A Szarvason átkanyargó Kákafoki-holtág szépségét a vízről csodálva fedezhetjük fel igazán. Vízi járművet a ligetben található kölcsönzőben kapunk vagy sétahajózhatunk is. Út közben átkelünk az új gyaloghíd alatt, amely a ligetet köti össze a várossal.

A vízről is megcsodálhatjuk a Vízi Színházat, a Bolza-kastélyt. Előtte a vízben álló Millenniumi Emlékművet és a Történelmi Magyarország közepét jelképező szélmalmot is. A holt Körös partján elterülő, Pepi gróf, vagyis ifjú Bolza Pál által alapított, lélegzetelállítóan gyönyörű Arborétumban tett séta még a legelcsigázottabbakat is feltölti. A holtágon augusztusban Amatőr Kenumaratont tartanak, amelynek 21 kilométeres távját 2 szárazföldi szakasz töri meg.

A Kaland-Liget magaslati kötélpályáin, a drótköteles lecsúszás és az íjászat közül mindenki vérmérsékletének, ügyességének legmegfelelőbb játékokat kipróbálva teheti próbára bátorságát, ügyességét! Több helyen lovaglási lehetőséggel, lovaskocsizással várják a vendégeket, a csapatok pedig kipróbálhatják a békésszentandrási Csavargó Paintball ligetes kiépített pályáját.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont tanösvénnyel és kerékpártúrával is várja az érdeklődőket, akiknek kerékpárbérlésre is lehetőségük van.