Makó gyönyörű Maros-partja

A folyó szép környezete, a homokos part, az itt kialakult strand és üdülőtelep mindig is a város kedvelt kirándulóhelye volt. Ezen a helyen található az Alföld legújabb kalandparkja. A 4 méter magasságban lévő, 29 feladatból álló kötélpálya, mely a festői Maros folyó mellett húzódik. Igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket. A kalandpálya elemeit úgy alakították ki, hogy bárki, különösebb felkészültség nélkül bátran vállalkozhat rájuk. Igazi kuriózumnak számít a tíz méter magas drótkötélpálya is, mely egyedi élményt nyújtva a folyó felett ível át.

Az érintetlen marosi ártér azonban nem csupán a kihívásra váróknak, hanem a könnyedebb, ám kétségkívül aktív pihenést kedvelőknek is kikapcsolódást nyújt, a növény- és állatvilág fölfedezését segítő tanösvény kialakításával. A kajakozás, a kerékpározás és a gyalogtúrák szerelmesei a romániai Perjámos és Makó között kijelölt túraútvonalakon ismerhetik meg a Maros-part egyedi élő flóráját, természeti értékeket.

Makón - egyedülálló módon - tíz középület és egy köztér valósult meg Makovecz Imre tervei alapján. Az általa létrehozott organikus terek különös eszmei és esztétikai értéket képviselnek. Szeretnénk ezeket Önnek is megmutatni, ezért sétára invitáljuk. A gyalog vagy kerékpárral bejárható Makovecz-túra ajánlott útvonala: buszpályaudvar (Csanád vezér tér), gimnázium, sportcsarnok (Csanád vezér tér), főtér (Széchenyi tér), Kossuth-szobor és környéke (Széchenyi tér), Hagymaház (Posta u.), tanuszoda (Szent János tér), zenepavilon, Hagymatikum (Makovecz tér).