Kultúra és örökség

A Dél-Alföldön a török hódoltság utáni építkezés szinte új honfoglalással ért fel, és ebben az „olvasztótégelyben" keveredtek a magyar, a szlovák, szerb, horvát, román, német, zsidó és roma hagyományok – ez teszi igazán egyedivé a régió kulturális kínálatát.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit

Aktualitások, friss hírek

Családbarát Dél-Alföld

A gyerekekkel utazóknak ajánljuk a dél-alföldi régió néhány családbarát szolgáltatását és látnivalóját. A kedvező időjárás beköszöntével, érdemes felfedezni hazánk délkeleti csücskét, ahogy szülők és gyermekek egyaránt megtalálják a számukra kedves élményeket.

Hétvége a Kiskunságban

"A hírös város" és térsége kiváló úti cél a kultúra és természet kedvelőinek egyaránt. Több izgalmas múzeum vár bennünket, és a puszta és a bucka bebarangolására csábít Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területe!

Kerékpárral a Dél-Alföldön

Miért jó az Alföldön kerékpározni? Sík és könnyű terep, napsütés, végtelen rónák, pörgős városok, vad folyók és szelíd háziállatok, érintetlen területek, csupa finomságot kínáló csárdák, mérges pulik… Egyszóval mindig történik valami, ami fura, szép, különleges, de legfőképpen lapos. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek sunyi, 10 fokos emelkedők, melyek néhány kilométer után tűnek csak fel még a gyakorlott kerékpárosoknak is.

Ahol a túzok lépeget: Dévaványa

A Hortobágy kistestvérének tartott Dévaványai-Ecsegi Puszták őszi színei és a betakarítás termékeinek illata vonzzák ide a látogatókat határon innen és túlról. Nem beszélve a túzokról, mely tudjuk, hogy lépeget. De hogy!?

Hétvége elődeink nyomában

Ópusztaszerre utazni kiváló hétvégi program, hiszen kalandozhatunk a Csillagösvényben, megtekinthetjük a híres Feszty-körképet, és ez még nem minden!
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább