Családbarát Dél-Alföld

A gyerekekkel utazóknak ajánljuk a dél-alföldi régió néhány családbarát szolgáltatását és látnivalóját. A kedvező időjárás beköszöntével, érdemes felfedezni hazánk délkeleti csücskét, ahogy szülők és gyermekek egyaránt megtalálják a számukra kedves élményeket.
Bővebben

Kultúra és örökség

A Dél-Alföldön a török hódoltság utáni építkezés szinte új honfoglalással ért fel, és ebben az „olvasztótégelyben" keveredtek a magyar, a szlovák, szerb, horvát, román, német, zsidó és roma hagyományok – ez teszi igazán egyedivé a régió kulturális kínálatát.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Úti tippek

Dél-Alföld: a sörnagyhatalom

Egy budapesti ismerősöm szerint a „Dél-Alföld uralja a kézműves sörös piacot", ami úgy látszik cáfolhatatlan tény. A ratebeer.com szerint a magyarországi kézműves sörök legjobbjainak 30%-a dél-alföldi, vagyis a TOP50 listán 15 régiónkbeli szerepel.

Őszi fesztiválok a Dél-Alföldön

Szegeden, Kalocsán és Békéscsabán is fantasztikus programokkal készülnek az őszre. Finom borok, a kolbász fesztivál, kalocsai paprika, rangos fellépők és kulturális programok dömpingje lesz szeptemberben és októberben.

Állati kalandok a Dél-Alföldön

Az izgalmas állatikerti kalandokra még az éves jövedelmünket sem kell elkölteni, a gyerekeink mégis élőben láthatják a nagyvilág állatait. A Dél-Alföld állatkertjei bővelkednek a "leg"-ekben. Itt található hazánk legnagyobb és legkisebb állatkertje, de más különlegességekkel is találkozhatunk. Lássunk most egy válogatást a régióban fellelhető vadasparkokról, állatsimogatókról.
Tovább
Tovább
Tovább

Friss

TOP 5 fürdők borongós időkre

A fedett élményfürdők és wellnessrészlegek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az őszi-téli borongós időben. Ahogy mondani szokás, a rosszkedv is gyógyvízben oldódik igazán. Szaunaparkok, wellness részlegek és csúszdaparkok következnek az 5 legjobb dél-alföldi fürdőkomplexumból.

Új versenyuszoda nyílt Szentesen

Hamarosan megújul a Szentesi Üdülőközpont, a Kurca-parti strand pedig új szolgáltatásokkal bővül. A pályázati pénzből megújult központokban új wellness-szolgáltatások, biztonságosabb környezet és modernebb megoldások várnak bennünket.

Szeged felfedezése másképp

Szeged a pezsgő diákélet, a Tisza, a halászlé, a Dóm és a színház városa. Akármikor érkezzünk is, mindig találunk valamilyen felfedezni valót. Vegyük hát kezünkbe a GPS-t, pattanjunk segway-re, kisvonatra vagy éppen biciklire, és nézzünk élmények után!
Tovább
Tovább
Tovább