Kultúra és örökség

A Dél-Alföldön a török hódoltság utáni építkezés szinte új honfoglalással ért fel, és ebben az „olvasztótégelyben" keveredtek a magyar, a szlovák, szerb, horvát, román, német, zsidó és roma hagyományok – ez teszi igazán egyedivé a régió kulturális kínálatát.
Bővebben

Családbarát Dél-Alföld

A gyerekekkel utazóknak ajánljuk a dél-alföldi régió néhány családbarát szolgáltatását és látnivalóját. A kedvező időjárás beköszöntével, érdemes felfedezni hazánk délkeleti csücskét, ahogy szülők és gyermekek egyaránt megtalálják a számukra kedves élményeket.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Új versenyuszoda nyílt Szentesen

Hamarosan megújul a Szentesi Üdülőközpont, a Kurca-parti strand pedig új szolgáltatásokkal bővül. A pályázati pénzből megújult központokban új wellness-szolgáltatások, biztonságosabb környezet és modernebb megoldások várnak bennünket.

Szeged felfedezése másképp

Szeged a pezsgő diákélet, a Tisza, a halászlé, a Dóm és a színház városa. Akármikor érkezzünk is, mindig találunk valamilyen felfedezni valót. Vegyük hát kezünkbe a GPS-t, pattanjunk segway-re, kisvonatra vagy éppen biciklire, és nézzünk élmények után!

Bolygóvadászat Kecskeméten

Kecskeméten köztéri szobrok formájában található meg a Naprendszer méret-, és távolságarányos modellje. A szobrok mentén a Városházától a Planetáriumig 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben nézhetjük meg a Nap és az (ezredfordulón ismert) bolygói méret- és távolságarányos modelljét.

Kerékpárral a Dél-Alföldön

Miért jó az Alföldön kerékpározni? Sík és könnyű terep, napsütés, végtelen rónák, pörgős városok, vad folyók és szelíd háziállatok, érintetlen területek, csupa finomságot kínáló csárdák, mérges pulik… Egyszóval mindig történik valami, ami fura, és látunk valamit, ami szép, különleges, de legfőképpen lapos. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek sunyi, 10 fokos emelkedők, melyek néhány kilométer után tűnek csak fel még a gyakorlott kerékpárosoknak is.

Hosszú hétvége Baján

Baja, a természeti kincsekkel megáldott város, a Duna, a Sugovica. a vízi sportok, kirándulások, horgászat kedvelőit csábítja ide. A bajai halászlét és a környék borait évről évre sok ezren kóstolják meg a halászléfőző fesztiválon és a vendéglőkben.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Hétvége elődeink nyomában

Ópusztaszerre utazni kiváló hétvégi program, hiszen kalandozhatunk a Csillagösvényben, megtekinthetjük a híres Feszty-körképet, és ez még nem minden!

Ahol a túzok lépeget: Dévaványa

A Hortobágy kistestvérének tartott Dévaványai-Ecsegi Puszták színei és illata vonzzák ide a látogatókat határon innen és túlról. Nem beszélve a túzokról, mely tudjuk, hogy lépeget. De hogy!?

Hétvége a Kiskunságban

"A hírös város" és térsége kiváló úti cél a kultúra és természet kedvelőinek egyaránt. Több izgalmas múzeum vár bennünket, és a puszta és a bucka bebarangolására csábít Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területe!
Tovább
Tovább
Tovább