Újra - Torkos Csütörtök!

Február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A résztvevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.
Bővebben

Programajánló január-februárra

Nyakig ülünk a télben és a hidegben. Akik nem alszanak téli álmot, azok számára ajánlunk néhány eseményt, amikre érdemes ellátogatni ilyenkor.
Bővebben

Családi kirándulások télen

Egy napsütéses téli hétvégén érdemes jó melegen felöltözni és a családdal kimozdulni a levegőre. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket érdemes célba venni, ha gyerekekkel utazunk.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

A Magyar Turizmus Zrt. hírei

Szakmai híreink

Eseményeinkről, sajtótájékoztatóinkról, tanulmányútjainkról, vásárokon való szerepléseinkről, induló projektjeinkről és eredményeinkről szóló rövid híreinket, sajtóanyagainkat, és a rólunk szóló statisztikákat itt adjuk közre.

Fürdő fél áron - Zsigmondy Kártyával

A 2013-ban bevezetett kedvezménykártya megváltásával a klubtagok 50% kedvezménnyel válthatnak 4 órás, szekrényes fürdőbelépőt Budapest két legismertebb gyógyfürdőjébe, a Széchenyi és a Gellért Fürdőbe.

Megvannak 2014 legkiválóbb turisztikai szolgáltatói

2015. január 27-én 31 szolgáltató – 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely - vehette át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat Glattfelder Bélától, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkárától és dr. Faragó Pétertől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától. A szolgáltatók 3 évig megújítás nélkül élhetnek a rangos minősítéssel.
Tovább
Tovább
Tovább

Új élmények 2015-ben!

Farsangra fel: busójárástól a Fánk Fesztiválig!

Farsangnak a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakot hívjuk, amelyet hagyományosan a vidám mulatságok, bálok, ünnepélyek jellemeznek. Mivel nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, inkább a népi hagyományokra épül, ahogy a legismertebb magyarországi farsangi esemény a mohácsi busójárásnak is. Nem ez azonban az egyetlen hazai, nagyszabású farsangi esemény, ajánlatunkban többek között szerepel kocsonya- és fánkfesztivál, sőt, barokk bál is.

Prémium vadhús és erdő-mező kincsei Székesfehérváron

Még tavaly decemberben nyílt meg Székesfehérváron az első Erdei Delikátesz szaküzlet, mely a VADEX Mezőföldi Zrt. tulajdonában áll, és vadhúsokat, erdei terményeket, lekvárokat és szörpöket értékesít első kézből a lakosság részére. A hiánypótló üzlet ötletéről, termékeiről készítettünk körképet.

Új "bakancslistás" kalandok a Zemplénben

A Zemplén Kalandparkban bátran állíthatjuk, hogy az év legizgalmasabb fejlesztését vitték véghez: a két hegycsúcs között átcsúszópályát, a Szár-hegyre pedig kabinos felvonót építettek ki. Az Itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu felkereste a kalandpark vezetőjét, Csorbáné Bolega Erikát, hogy a zempléni fejlesztésekről kérdezze, és nagyon izgalmas részletekre, sőt egy igazi műsziklára is kitért az exkluzív interjúban.
Tovább
Tovább
Tovább

Télre ajánljuk

Február, Mohács: Busójárás

Február 12-17. között egy hétnyi programmal készül Mohács városa és az 750 beöltözött busó a világ egyik legkülönlegesebb télűző karneválján: határtalan jókedv, bábuégetés farsangfarkán, nagy vonulás vasárnapon, sokác étekkel, maszkkészítőkkel.

25 TIPP Valentin-napra

Összesen 25 tökéletesen romantikus úti tippet gyűjtöttünk össze azoknak, akik még nem tudják, hol töltsék a Valentin-napot. Listánkra háborítatlan erdőség közepén álló romantikus vidéki kastélyok, mediterrán hangulatú utcácskák, kényeztető fürdők és szaunák, borospincék és különleges téli túrák kerültek fel.

10 állandó kiállítás, amit látni kell!

Magyarországon nagyon sok szép múzeumot és tárlatot láthatunk, legyen az emlékszoba vagy tájház, komolyabb intézmény vagy különleges gyűjtemény. Nem hiába a legsikeresebb országos kulturális esemény évek óta a Múzeumok Éjszakája. Most a teljesség igénye nélkül ajánlunk tíz állandó kiállítást, amit mindenképpen érdemes felkeresni 2015-ben.
Tovább
Tovább
Tovább

Kövess minket!

 
Az Év Utazója
16 videó
Budapest
21 videó
Balaton
21 videó