Akadálymentes séta a Budai várban

Kerekesszékkel is élvezhetjük a „Várhegy", panorámáját. A vár területére mozgáskorlátozott igazolvánnyal ingyen behajthatunk és az elmúlt években sok látnivalót akadálymentesítettek. Nehézséget jelent a közlekedésben a macskakő, de a legtöbb helyen már rámpa, lépcső, mosdó is rendelkezésre áll.

Műemlékek akadálymentesen

A liftek, lépcsőjárók és rámpák korában már sok olyan műemléket is könnyebb meglátogatni, amelyeket eddig csak nehezen lehetett bejárni kerekesszékkel. Sok helyen még előre kell jelezni a látogatási szándékot, de szerencsére már szép számmal akad teljesen akadálymentes épület is.

Akadálymentesen a természetben Budapesten

Fővárosunkban egyelőre korlátozott számú lehetőség adódik kerekesszékkel (vagy babakocsival) a természet adta kikapcsolódás élményét átélni, az alábbi helyszínek azonban a legtöbb elvárásnak megfelelnek, így ezeket örömmel mutatjuk be.

Múzeumok akadálymentesen

A múzeumok patinás épületeiben gyakran állják a kerekesszékkel közlekedők útját szegélyek, szűk átjárók, magas lépcsősorok. Szerencsére modern technikai megoldásokkal és egy kis odafigyeléssel a legtöbb hasonló akadály ma már áthidalható.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Kerekesszékes városnézés Óbudán

Óbuda a főváros egyik legrégebben lakott területe – kellemes sétát tehetünk a csendes városrészben – ahol többek között a római kor emlékeihez is ellátogathatunk. Érdemes azonban kísérőt választanunk magunk mellé – több helyen ugyanis macskakő nehezítheti a közlekedést.

Akadálymentes fürdők Budapesten

Budapest változatos fürdővilága fogad minket a fővárosban: történelmi hangulatú helyszínek és Közép-Európa egyik legnagyobb élményfürdője, számos uszoda és strand várja a látogatókat. Összeállításunkban az akadálymentes és részben akadálymentes fürdők használatához gyűjtöttünk össze tippeket.

Akadálymentes közlekedés Budapesten

Számtalan programról kell lemondaniuk a mozgásukban korlátozottaknak abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy a helyszín nem vagy csak nagyon körülményesen megközelíthető tömegközlekedéssel. Az utazás megtervezéséhez szeretnénk az alábbi összefoglalóval hozzájárulni, hogy az oda- és hazajutás se okozzon nehézséget egy kellemes kikapcsolódást jelentő kirándulásnál, programnál.

Akadálymentes szállodák Budapesten és környékén

Akadálymentes és részben akadálymentes szállásokat gyűjtöttünk össze a fővárosban és környékén. Hiszen amilyen fontos a közlekedés és az akadálymentes programok gondos megtervezése a kerekesszékkel közlekedő turisták számára, olyan jelentős tényező a megfelelő szálláshely kiválasztása is.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább