Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. Az év első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. Szeptemberben pedig a Lifehack amerikai portál 60 világvárost tartalmazó összeállításán fővárosunk az előkelő 5. helyet szerezte meg. A top látnivalók közül a "Duna gyöngyszemeként" aposztrofált Budapest fürdőit, a Lánchidat és a dunai hajóutakat emelik ki a cikk szerkesztői. Nézzük hát, mi mindenért érdemes felkeresni a fővárost és környékét októberben és novemberben!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Programok, újdonságok Budapesten és környékén

Adventi vásárok Budapesten

A karácsonyt megelőző időszak az ünnepre való készülődésről szól. Mégis szívesen kerekedünk fel és látogatunk ki karácsonyi vásárokra forralt borozni vagy kedvenc vásári csemegénket majszolni. Budapesten a hagyományos, jól ismert helyszínektől kezdve a hangulatos, kisebb, akár design rendezvényekből válogathatunk. Összeállításunk segítségével ki- ki kedve és ízlése szerint választhat.

Ők újítják meg a VII. kerület tűzfalait

A Madách Imre Gimnázium gigantikus Budapest anno témájú festménye csupán egy állomása a „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2014" projektnek. Az ötletgazda Neopaint Alkotócsoport alapítójával, Jankovits Barnabással arról beszélgettünk, mit köszönhetünk eddig a programnak és mi vár még ránk és a VII. kerületi tűzfalakra.

A Börzsöny koronája - új kilátók a Csóványoson és a Pilis-tetőn

Elkészült, megszépült és látogatható a Csóványosi kilátó a Börzsöny legmagasabb pontján, ahonnan 22 méteres magasságból gyönyörködhetünk ezentúl - immár szabadon és legálisan – a környező tájban. Tiszta időben akár 110 km-re, vagy egészen a Magas-Tátra csúcsáig is elláthatunk! Október végén egy másik kilátóavatásnak is örülhettek a túrázás szerelmesei: a Dunántúli-középhegység "tetején", a 756 méter magas Pilis-tetőn felavatták a Boldog Özséb-kilátót.
Tovább
Tovább
Tovább