Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. Az év első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. Augusztus végén pedig már egy újabb listán végzett elsőként Budapest, a legkedvezőbb városlátogatások versenyében! Nézzük, mi vár az utazókra szeptemberben, a legbarátságosabb régióban.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Friss

Ráckevei "ászok" találkozója a Kis-Duna partján

Varázslatos környezetben megrendezett izgalmas versenyek és bemutatók. Mi más kellhet még egy kellemesen eltöltött kora őszi naphoz? Csak annyi, hogy szeptember 20-át vagy 21-ét a Kis-Duna "fővárosában", Ráckevén töltsük, és magunkkal hozzuk a jókedvünket! Ezen a hétvégén ugyanis a Duna partjára várják az „ÁSZOK"-at, és természetesen minden kikapcsolódni és szórakozni vágyó érdeklődőt!

Tematikus sétákkal hívogat Budapest a Turizmus Világnapján

Földön és föld alatt, vízen, vágányokon, hintón, két keréken - ki-ki ízlése szerint fedezheti fel ezerarcú fővárosunkat, Budapestet szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján, amelyet negyedik alkalommal rendez meg a Magyar Turizmus Zrt. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a Budapesti Bevásárló és Tematikus Utcák Menedzsmentjének idegenvezetői számos vezetett túrával készülnek, hogy emlékezetessé tegyék az érdeklődők számára ezt a napot.

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.
Tovább
Tovább
Tovább