Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti Önt, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. Az év első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. Novemberben pedig a Condé Nast Traveler utazási magazin legfrissebb 25-ös toplistáján, 77.000 olvasó szavazata alapján Budapest lett a világ harmadik legjobb városa, Firenze és az amerikai Charleston után. A "top látnivalók" közül Budapest gyógyfürdőit és kávéházi kultúráját dicsérik a szerkesztők. Ezt a nagyszerű képet új színekkel gazdagítja a késő őszi - decemberi ünnepi időszak, az adventi csodavárás ideje, amikor nemcsak Budapest, de a környező kisebb települések is ünneplőbe öltöznek: főtereiken karácsonyfát állítanak, a környező utcákban pedig forraltbor- és mézeskalács illatú vásárok csábítják a karácsonyra hangolódó turistát.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

5 nagyszerű úti tipp az éjszakai Budapest felfedezéséhez

Közhely, de akkor is igaz: Budapest nappal csodálatos, míg éjjel egyszerűen varázslatos! S ez a varázs csak fokozódik a téli hónapokban, amikor a kültéri szórakozóhelyek jócskán megfogyatkoznak, ám annál ellenállhatatlanabbul csábítja a meghitt városi kalandra, téli idillre éhes turistát a faházakkal tarkított fényligetek, fénypaloták, kulturális és aktív programok, vásárlási lehetőségek kavalkádja. A tarkabarka kínálatból mi most a téli Budapest néhány parádésan újszerű, egyedi élményt ígérő attrakcióhelyszínét szeretnénk bemutatni.

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.

Több

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Advent Budapesten és környékén

Téli, családi programok Budapest környékén

Összegyűjtöttük a legmenőbb helyeket Budapest és környékén, ahol a gyerekek energiáit le lehet vezetni úgy, hogy közben tanulnak is valamit. Ha téli álom helyett kimozdulna a család, ezekre a helyekre érdemes elmenni.

Adventi vásárok Budapesten

A karácsonyt megelőző időszak az ünnepre való készülődésről szól. Mégis szívesen kerekedünk fel és látogatunk ki karácsonyi vásárokra forralt borozni vagy kedvenc vásári csemegénket majszolni. Budapesten a hagyományos, jól ismert helyszínektől kezdve a hangulatos, kisebb, akár design rendezvényekből válogathatunk. Összeállításunk segítségével ki- ki kedve és ízlése szerint választhat.
Tovább
Tovább