Üdvözöljük Budapesten, a világ egyik legkreatívabb városában

Budapest a Design Városa - ezzel a kitüntető címmel köszöntjük, kedves Olvasó, melyet a magyar főváros 2015 utolsó napjaiban kapott meg olyan nagyvárosok után, mint Melbourne, Shanghai és Berlin. Az UNESCO által adományozott címet Közép-Európában elsőként kapta Budapest, kreatíviparának köszönhetően, amely ma már szerves része nemcsak a városképnek, de a hazai turizmusnak is. Legyen hát Ön is kreatív, és állítsa össze tavaszi programját olyan módon, hogy a nyári szabadság és strandolás már csak unalmas láblógatásnak tűnjön majd… Ehhez nyújtunk most segítséget eseményajánlók és úti tippek formájában.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Színek kavalkádja az Iparművészeti Múzeumban

Zöld - kék - piros: e három szín köré szerveződik az Iparművészeti Múzeum szeptember 4-ig látogatható kiállítása, melynek három termében mintegy 400 iparművészeti tárgy - főként kerámia, textil, bútor és ötvösmű - látható.

Egy helyszín, egy hónap, két fesztivál

Májusban két olyan kiemelkedő rendezvényre is sor kerül, melyek Budapesten, a Millenáris Parkba életet, ízeket, kultúrát varázsolnak néhány napra. Május 5-8. között a II. Székely Fesztivál, míg május 12-15. között a Gourmet Fesztivál várja látogatóit.

Étterem ajánló

Budapest igazi gasztronómiai fellegvárrá nőtte ki magát az elmúlt pár évben, hiszen a szakma legkomolyabb elismeréseit kapják meg éttermei hónapról hónapra. Michelin-csillagok, Bib Gourmand jelölések és elégedett vendégek viszik hírüket.
Tovább
Tovább
Tovább

Nagybörzsöny – egy hétvégényi látnivaló

Ha valaki felteszi a kérdést, hogy a Budapest-Közép-Dunavidék régióban melyik a leghangulatosabb falu, egyre többen vannak, akik kételyek és gondolkodás nélkül meg tudják jelölni Nagybörzsönyt. Egy hétvégényi program, akár több hétvégére is…

A gasztrokultúra újhulláma

Miről szól a magyar konyha forradalma? A magyar bor és a magyar pálinka: klasszikus értékek 21. századi köntösbe öltöztetve, újragondolva és elegánsan tálalva. Íme a klasszikus bisztrók reneszánsza és a magyarosság ízforradalma.

Borozás felsőfokon - budapesti boros események 2016-ban

Budapesten egymást érik a borkóstoló események. Ezek között nem lehet minőségi sorrendet felállítani, hiszen mindegyik fesztivál a magyar borászat legjavára épít, különös gonddal ügyelve arra, hogy a nagy nevek mellett a kisebb, kevéssé ismert de tehetséges termelők is bemutatkozzanak.
Tovább
Tovább
Tovább