Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. Az év első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. Szeptemberben pedig a Lifehack amerikai portál 60 világvárost tartalmazó összeállításán fővárosunk az előkelő 5. helyet szerezte meg. A top látnivalók közül a "Duna gyöngyszemeként" aposztrofált Budapest fürdőit, a Lánchidat és a dunai hajóutakat emelik ki a cikk szerkesztői. Nézzük hát, mi mindenért érdemes felkeresni a fővárost és környékét októberben és novemberben!
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Programok, újdonságok Budapesten és környékén

Adventi vásárok Budapesten

A Karácsonyt megelőző időszak az ünnepre való készülődésről szól. Mégis szívesen kerekedünk fel és látogatunk ki karácsonyi vásárokra forralt borozni vagy kedvenc vásári csemegénket majszolni. Budapesten a hagyományos, jól ismert helyszínektől kezdve a hangulatos, kisebb, akár design rendezvényekből válogathatunk. Összeállításunk segítségével ki- ki kedve és ízlése szerint választhat.

Ők újítják meg a VII. kerület tűzfalait

A Madách Imre Gimnázium gigantikus Budapest anno témájú festménye csupán egy állomása a „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2014" projektnek. Az ötletgazda Neopaint Alkotócsoport alapítójával, Jankovits Barnabással arról beszélgettünk, mit köszönhetünk eddig a programnak és mi vár még ránk és a VII. kerületi tűzfalakra.

Budapest környéki programajánló a hosszú hétvégére

Idén az október 23-i nemzeti ünnep is megajándékoz bennünket egy hosszú hétvégével. Budapesten és a főváros környékén érdemes rászánnunk egyet-egyet a pihenőnapjainkból, hiszen nagyszerű élményekben lehet részünk a Budai Várban, Szentendrén, Visegrádon, sőt akkor is, ha a Galga-menti kisváros, Tura kastélyát választjuk úti célul.
Tovább
Tovább
Tovább