Üdvözöljük Budapesten, Európa legbarátságosabb városában!

A Budapest és Környéke Régió ezzel a kitüntető címmel köszönti Önt, melyet egy külföldi utazásszervező portáltól kapott. Az év első felében a HouseTrip közzétette, hogy az Európán kívüli utazók szerint Budapest barátságosabb, vendégszeretőbb, mint a többi európai nagyváros, emellett ár/érték arányban is a legjobb. Novemberben pedig a Condé Nast Traveler utazási magazin legfrissebb 25-ös toplistáján, 77.000 olvasó szavazata alapján Budapest lett a világ harmadik legjobb városa, Firenze és az amerikai Charleston után. A "top látnivalók" közül Budapest gyógyfürdőit és kávéházi kultúráját dicsérik a szerkesztők. Ezt a nagyszerű képet új színekkel gazdagítja a késő őszi - decemberi ünnepi időszak, az adventi csodavárás ideje, amikor nemcsak Budapest, de a környező kisebb települések is ünneplőbe öltöznek: főtereiken karácsonyfát állítanak, a környező utcákban pedig forraltbor- és mézeskalács illatú vásárok csábítják a karácsonyra hangolódó turistát.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Top 10 kastély Budapesten és környékén

Kastélyok varázslatos világa sokak fantáziáját megmozgatta már. Sőt filmforgatási és fotózási helyszínként is keresett helyszínek. Budapesten és környékén elképzelhetetlenül sok kastély áll a mai napig. Viharos történelmük dacára sem lettek végleg az enyészeté. Többen közülük pompázatosan helyreállítva és megújult funkcióval várják a látogatóikat, vendégeiket.

15 budapesti program gyerekeknek

Különösen izgalmas arca fővárosnak a számtalan gyerekprogram játszóházzal, különleges állatokkal, igazi erei vasúttal, terepasztallal, látnivalóval. Budapest jó úti cél, ha a gyerekek energiáját szeretnénk levezetni, miközben rengeteg érdekeset tanulhatnak közben a világról és magukról is.

Több

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Advent Budapesten és környékén

Téli, családi programok Budapest környékén

Összegyűjtöttük a legmenőbb helyeket Budapest és környékén, ahol a gyerekek energiáit le lehet vezetni úgy, hogy közben tanulnak is valamit. Ha téli álom helyett kimozdulna a család, ezekre a helyekre érdemes elmenni.

Adventi vásárok Budapesten

A karácsonyt megelőző időszak az ünnepre való készülődésről szól. Mégis szívesen kerekedünk fel és látogatunk ki karácsonyi vásárokra forralt borozni vagy kedvenc vásári csemegénket majszolni. Budapesten a hagyományos, jól ismert helyszínektől kezdve a hangulatos, kisebb, akár design rendezvényekből válogathatunk. Összeállításunk segítségével ki- ki kedve és ízlése szerint választhat.
Tovább
Tovább