Bikali Nyári Fesztivál a Reneszánsz Élménybirtokon

A bikali Reneszánsz Élménybirtok egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. Az idei nyár is izgalmas szórakozást tartogat!

Június 27-én, a 15 éves ExperiDance előadásában „A király nevében" című táncjátékot tűzi műsorra az Élménybirtok, melyben Mátyás király és a reneszánsz udvar elevenedik meg.  

A „János vitéz" című, szabadtéri lovas színház – bemutatók: július 4-én, 18-án, 25-én, augusztus 1-jén és 8-án – a paraszt fiúból huszárrá vált Jancsi mesés kalandjait mutatja be idén lovas üldözésekkel, nagy harcokkal, illetve fergeteges látványelemekkel, különleges zenei virtuozitással a Nemzeti Lovas Színház előadásában.

Július 11-én, az Eurovíziós Dalfesztiválon is sikeresen szereplő Kállay-Saunders András örvendezteti meg a bikali közönséget a Kállay Saunders Band zenekarával. Élő műsorát kedvenc előadói dalaiból állította össze, ezzel is kedveskedve közönségének. Michael Jackson, Stevie Wonder, Prince, Bruno Mars mellett az énekes saját ismert dalait is feldolgozta a zenekar. 

A Bikali Nyári Fesztivál záró akkordjaként, augusztus 22-én az ExperiDance táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái lépnek színpadra, mégpedig „A Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány" című zenés táncelőadással. A táncdráma hősei egy lázadó királyné (Sissi, azaz Erzsébet királyné), egy vakmerő gróf (Gróf Andrássy Gyula) és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.