Várak, kastélyok és más történelmi emlékek

A Balaton és környéke nagyon régóta lakott vidék. Ennek köszönhetően számos korlenyomattal találkozhatunk kirándulásaink során. Érdekes érzés történelmi falak között sétálni, egy letűnt időszak tárgyi emlékeiben gyönyörködni vagy átélni egy régi világ mindennapjait.

Állatparkok a Balatonnál

A Balaton régió élővilága igen színes, ennek megfelelően több helyen is találkozhatunk a helyi faunával foglalkozó kiállítóhelyekkel, állatkertekkel. Lesz alkalmunk megtekinteni ősi magyar háztáji állatokat, hazai vadfajokat, sőt még távoli országok egzotikus példányait is.

Kalandparkok a Balatonnál

10 kalandparkot ajánlunk a Balaton környékéről a legnagyobb és legújabbaktól a magyar Jurassic Parkig és a pisztolypárbajos Westernparkig. De nem maradhatóak ki az összeállításból a bobpályák sem!
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Múzeumok a Balaton régióban

A Balaton szépsége a művészembereket is rabul ejtette, nem csoda hát, ha sokan közülük a tó partján kerestek ihletet vagy éppen egy kis nyugalmat. Számos helyen bukkanhatunk hozzájuk köthető emlékházakra, múzeumokra, de a különböző művészeti kiállításoknak sincs híján a régió.

Kilátók a Balaton körül

A Balaton vidékének páratlan szépségű tájait sokféleképpen szemügyre vehetjük: kétkerékről, hullámokon ringatózó csónakból, a parton heverészve vagy a környék valamelyik kilátójából. Szerencsére sok helyütt találkozhatunk olyan építménnyel, ahonnan ábrándozva tekinthetünk a balatoni tájra, mindenképpen érdemes ezekre felmászni és szétnézni.

Barlangok a Balaton régióban

Kevés rejtélyesebb és misztikusabb hely létezik a különböző föld alatti barlangoknál, ugyanakkor sokszor érdemes leküzdenünk félelmünket, s aláereszkedni, mert olyan rejtett világokra bukkanhatunk, melyekre gondolni sem mernénk. A Balaton régióban több olyan helyszín is található, mely egészen különleges a maga nemében.

Különleges járművek a Balaton körül

Ha nincs kifejezetten strandidő, a Balaton meghódításának akkor is számtalan módon nekiindulhatunk. A kerékpározás külön fejezetet kapott, de most vegyünk górcső alá egyéb, talán kevésbé ismert lehetőségeket is: különleges járműveket – földön, vízen, levegőben.

Fürdők a Balaton régióban

Hűvösebb, esősebb időben is könnyedén lehet fürdeni a Balatonnál. Ehhez nem kell mást tenni, mint felkeresni a kiváló fürdők egyikét, melyek mindegyike egyedi szolgáltatásokkal várja a csobbanni vágyókat.
Tovább
Tovább
Tovább