Kalandparkok a Balatonnál

10 kalandparkot ajánlunk a Balaton környékéről a legnagyobb és legújabbaktól a magyar Jurassic Parkig és a pisztolypárbajos Westernparkig. De nem maradhatóak ki az összeállításból a bobpályák sem!

Barlangok a Balaton régióban

Kevés rejtélyesebb és misztikusabb hely létezik a különböző föld alatti barlangoknál, ugyanakkor sokszor érdemes leküzdenünk félelmünket, s aláereszkedni, mert olyan rejtett világokra bukkanhatunk, melyekre gondolni sem mernénk. A Balaton régióban több olyan helyszín is található, mely egészen különleges a maga nemében.

Húsvét a Balatonnál

Idén korán érkezik a Húsvét. Március utolsó hétvégéjén régiószerte izgalmas programok várnak mindenkire. Családi nap, kézműves foglalkozás, játszóház és tojásvadászat is megtalálható a Balaton körüli programok között, csak győzzük mindet kipróbálni!
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Kerékpárral a Balaton régióban

Az utóbbi néhány évben a kerékpározás reneszánszát éli, egyre többen pattannak nyeregbe, hogy kikapcsolódjanak és mozogjanak egy picit. A Balaton és környezete különleges lehetőséget kínál számukra, hiszen olyan egyedülálló élményben lehet részük, mint Közép-Európa legnagyobb tavának körbetekerése.

Várak, kastélyok és más történelmi emlékek

A Balaton és környéke nagyon régóta lakott vidék. Ennek köszönhetően számos korlenyomattal találkozhatunk kirándulásaink során. Érdekes érzés történelmi falak között sétálni, egy letűnt időszak tárgyi emlékeiben gyönyörködni vagy átélni egy régi világ mindennapjait.

Állatparkok a Balatonnál

A Balaton régió élővilága igen színes, ennek megfelelően több helyen is találkozhatunk a helyi faunával foglalkozó kiállítóhelyekkel, állatkertekkel. Lesz alkalmunk megtekinteni ősi magyar háztáji állatokat, hazai vadfajokat, sőt még távoli országok egzotikus példányait is.

Múzeumok a Balaton régióban

A Balaton szépsége a művészembereket is rabul ejtette, nem csoda hát, ha sokan közülük a tó partján kerestek ihletet vagy éppen egy kis nyugalmat. Számos helyen bukkanhatunk hozzájuk köthető emlékházakra, múzeumokra, de a különböző művészeti kiállításoknak sincs híján a régió.

Különleges járművek a Balaton körül

Ha nincs kifejezetten strandidő, a Balaton meghódításának akkor is számtalan módon nekiindulhatunk. A kerékpározás külön fejezetet kapott, de most vegyünk górcső alá egyéb, talán kevésbé ismert lehetőségeket is: különleges járműveket – földön, vízen, levegőben.
Tovább
Tovább
Tovább