Drótszamáron a Balaton mentén

Azok számára, akik szeretnek kerékpározni, a Balaton régió egy igazi paradicsom! Sokfelé lehet biciklizni – a Balatoni Bringakörúton és számos ajánlott túraútvonal mentén, mintegy 210 km hosszú, végig táblával jelölt útvonalon.

A Balatont megkerülve számos településen kerekezünk végig, ahol kerékpárral olyan érdekességeket is felfedezhetünk, amely mellett esetleg autóval megállás nélkül elhaladnánk.

TIPP!  Itt gyűjtöttünk kerékpáros túraútvonalakat>>

Ideális környezet a kisgyermekes családok számára is, hiszen nincsenek nagy szintkülönbségek és kis távolságokon belül sok a látnivaló és a gyermekbarát program.

A tó környékének kétkeréken történő felfedezésére legkellemesebb időszak a tavasz végi, nyár eleji hetek, hosszú hétvégék és a Vénasszonyok Nyara.

Balatoni tókerülés

Ha drótszamáron tekerve szeretnénk megismerni a Balatont, szánjunk rá minimum 3-4 napot. Ha nyáron kerekezünk, a fáradalmakat a tó partján egy hűsítő fürdő keretében is kipihenhetjük, de számos helyen forrásvízzel is megtölthetjük a kulacsainkat.

Akinek nincs kerékpárja

A Balatonnál ez sem probléma, itt nem maradnak élmények nélkül azok sem, akik nem hoznak kerékpárt magukkal, hiszen számos kerékpárkölcsönző és szerviz kínálja szolgáltatásait régiószerte. (Kerékpárt átlagosan 2000 Ft/nap áron tudunk bérelni.)

Hasznos információk

Ha már nekiveselkedtünk és kétkeréken ülünk, nem szabad kihagynunk a bringaparkok vagy éppen egy hangulatos kerékpáros pihenőhely meglátogatását sem. Bringaparkot Balatonkenesén  és Balatonföldváron találunk, megpihenni pedig a Gyenesdiási Bringatanyán, a keszthelyi Defekt Kerékpáros Pihenőben, a Bringakaliban Balatonakaliban, a köveskáli Kerék-Bárban, a balatonberényi Tekergő Kerékpáros Pihenőhelyen vagy a Balatonfüred és Csopak határán lévő Guruljon az élet kerékpáros tanyán is ajánlott.

A Balatont kerülő bringások öt helyen találják meg az igazolópontokat – ezekről és a Balatoni Bringakörútról bővebb információ a www.balatonbringa.hu oldalon érhető el.