Ha nyár és víz, akkor Balaton
A Balatonnál nem csak strandok és a vízpart jöhet szóba, hiszen rengeteg fesztivál – mint a BalatonSound –, borhét és gasztrofesztivál, kastélykoncert színesíti a balatoni programok sorát.

A Balaton az ínyenceknek, a zöldturistáknak, az extrém nyaralás híveinek és a családi nyaralást tervezőknek is kiváló célpont: testes borok, kiváló gyalogos és kerékpáros túrautak várnak, kipróbálhatjuk a vízisí-, kite-, surf-, bob- és  kalandparkot.  

A két vérbeli balatoni verseny a Balaton-átúszás (július 6.) és a 45. Kékszalag is (július 25-27.) éppen nyár közepén lesz.

A Balaton északi és déli partján csupa izgalmas, ráadásul különböző karakterű programokat találunk egész nyáron.
Ha a következőket keressük: balaton-felvidéki bor, hegyek, túrázás, kerékpár, extrém sport, családbarát strandok, levendula, vitorlások, falvak, nemzeti park, falusi szálláshely, apartman, akkor a Balaton északi partját érdemes  célba venni.

Ha viszont inkább ezekre vágyunk: gyerekbarát, családi nyaralás, homokos strandok, hotelek, zimmer frei, vízi bicikli, haverok, buli, aranypart, pörgés, napozás, surf, kemping, boglári bor, akkor inkább a Balaton déli partján nézzünk körbe.

Persze a balatoni szállások tekintetében is érdemes  megnézni a két part lehetőségeit. A tó északi partján többek között a következő településeken foglalhatunk szállást:
Balatonfűzfő, Felsőörs, Csopak, Balatonfüred, Tihany, Balatonakali, Révfülöp, Badacsonytomaj, Szigliget, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Keszthely
Szállások a Balaton északi partján>           

Aki viszont a Balaton déli partján talál megfelelő programot, annak a következő települések szálláshelyei közül érdemes választani:
Balatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Zamárdi, Siófok
Szállások a Balaton déli partján>
       


Még több Balatoni program és szállás:

Városok a Balaton-parton

Programajánló esős napokra

Mindent a balatoni vízpartról

Látnivalók

Kerékpározás a Balatonnál

Bor  és wellness