"Sajt-farmok" nyomában a Balaton régióban

Manapság egyre divatosabb a helyi piacokon biotermékeket vásárolni – nem véletlenül! Az ott vásárolható, helyben és hagyományos módon előállított, sok esetben bio termékek finomak és egészségesek!, de egyéb okai is vannak a házi termékek előretörésének.
Bővebben

Őszi barangolások a Balaton vidékén

Az őszi kirándulásoknak sajátos hangulata van a Balatonnál, hiszen már nem a strandolás körül forog az ember minden gondolata, jobban megnyílik a parton elterülő csodaszép táj. Számtalan kilátót, műemléket, hegycsúcsot és szőlős dombot felkereshetünk, melyekből egy kellemes ízelítő állítottunk össze.
Bővebben

A balatoni bőség legendája avagy süllő egészben

A Balaton régiót számos természeti finomsággal ajándékozta meg az anyatermészet. A térség erdeiben különleges vadak rejtőznek, a jó minőségű földeken pedig kiváló zamatú gyümölcsök teremnek, azonban külön ki kell emelnünk az itt élő halak sokszínűségét. Vajon honnan ez a bőkezűség? Az alábbi legenda erre ad választ.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Ősz: Élményszüret a Balatonon

UNESCO címet kapott a Bakony–Balaton Geopark

Több éves előkészítő munkát követően a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által 2006-ban létrehozott Bakony–Balaton Geopark megkapta az „UNESCO Globális Geopark" címet. Az elismerés azonos értékű a Világörökség, illetve az ugyancsak igen rangos Ember és Bioszféra programokkal.

Adventi programok a Balatonnál

November végén elkezdődik az Adventi időszak. Tihanyban december 20-ig Karácsonyváró Napokon várják a vendégeket a Mádl Ferenc téren. Betlehemet állítanak többek között Vörsön, Balatonfüreden, Hévízen, adventi gyertyát gyújtanak a hétvégeken Balatonalmádiban, Balatonszemesen, Vonyarcvashegyen, Fonyódon, Hévízen, Siófokon pedig megnyit az Adventi Vásár.

Top5 téli program a Balatonnál

Télen a Balatonnál olyan helyekre látogathatunk el, amelyeket a nyári forróságban és forgalomban kihagytunk, és amikről nem is gondolnánk, hogy télen is nyitva tartanak. Összegyűjtöttünk ezekből az 5 legjobbat!
Tovább
Tovább
Tovább