Tavaszi élmények a Balatonnál

Miért a Balaton a legjobb választás tavasszal? Mert nincs még kánikula, de már kellemesen melenget a tavaszi napsütés. Végre lehet túrázni, kerékpározni, vitorlázni, hajókázni, jókat enni-inni – egyszóval megismerni a Balaton régiót. 2016. május 1-16. között a Nyitott Balaton akció keretein belül vezetett kerékpáros és gyalogtúrákkal, kulturális programokkal tavaszi kedvezményes szállásajánlatokkal csábítja a régió a Balatonhoz a feltöltődni vágyókat.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Programtippek a Balatonnál

Programok Tihanyban és Balatonfüreden

Ha a Balaton mellett klasszikus helyszínt keresünk, akkor nincs jobb választás, mint a szépséges Tihanyi-félsziget, a reformkori Balatonfüred és környéke. Kirándulástól kulturális programon át a kalandparkig ajánlunk programokat.

Programok a Balaton-felvidéken

A Balaton-felvidék az ország egyik legizgalmasabb területe: rengeteg látnivaló és tennivaló akad errefelé, több nap sem elég, hogy valamennyit felfedezzük Badacsonytól Zánkáig.

Programok a Balaton délkeleti részén

A klasszikus déli part kedvenc üdülőhelyein bulizhatunk, ellátogathatunk a kalandparkba, és kirándulásra, kerékpározásra is nagyon jó úti tippeket állítottunk össze. A különlegességek között meg kell említeni a krokodil Zoo-t és a hajó alakú kilátót.
Tovább
Tovább
Tovább

tavasszal a balatonnál

Kapásra várva a Balatonnál

Nem csak legenda, ha a horgász szerencse úgy hozza, a balatoni horgászat szerelmesei bizony megtelt szákokkal térhetnek haza - akár egy csónakban eltöltött horgászeste, akár a balatoni nyárfák alatt eltöltött kalandos halfogás után.

Megnyitott a Tavasbarlang Látogatóközpont Tapolcán

Hosszú munkálatok után megnyitotta kapuit Tapolcán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legújabb látogatóközpontja, mely a nemzetközi szinten is különlegességnek számító Tavasbarlanghoz tartozik. A látogatók játékos módon ismerkedhetnek meg a barlangok rejtett világával.

Kilátók a Balaton körül

A Balaton vidékének páratlan szépségű tájait sokféleképpen szemügyre vehetjük: kétkerékről, hullámokon ringatózó csónakból, a parton heverészve vagy a környék valamelyik kilátójából. Szerencsére sok helyütt találkozhatunk olyan építménnyel, ahonnan ábrándozva tekinthetünk a balatoni tájra, mindenképpen érdemes ezekre felmászni és szétnézni.
Tovább
Tovább
Tovább

gasztroélmény a balatonnál

A tavasz ízei a Balaton régióban

A tavasz beköszöntével az ember szinte szomjazik a friss ízekre, a zöldre, a frissre, a roppanósra. A tavasz zöldségek és gyümölcsök kánaánját hozza magával: újhagymát, hónapos retket, medvahagymát. Összegyűjtöttük a Balaton piacait, ahol nem csak ezek közül válogathatunk.

Badacsony New York-ban

Ötödik alkalommal mutakozik be a Badacsonyi Borvidék a budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen a borvidékre illetve a pincészetekre jellemző borok lesznek a középpontban. A borászok személyesen töltik boraikat a borkedvelők poharaiba.

Borbarangolás Badacsonyban, a kéknyelű hazájában

Különleges talaj, sok-sok napfény, tradíció és gyönyörű táj. Badacsonyban és környékén minden adott, amire egy világszínvonalú borvidéknek szüksége van. Ismerjük meg minden ízében a Borbarangolás során!
Tovább
Tovább
Tovább